izv. prof. dr. sc. Igor Zjakić

Životopis

Posted by Administrator (tisak) on Apr 09 2018 at 9:46 AM
izv. prof. dr. sc. Igor Zjakić >>Diplomirao na Grafičkom fakultetu nakon završene srednje Grafičke škole, smjer Tisak. 2000. godine upisuje poslijediplomski studij na Grafičkom fakultetu i 2002. godine postaje prvi magistar znanosti Grafičke tehnologije u Hrvatskoj. U siječnju 2005. godine doktorira na katedri Tisak na Grafičkom fakultetu s temom: "Optimalizacija sustava rasterske reprodukcije u tisku".
Od 1993. godine radi u tiskari “Graf” kao direktor, zatim u tiskari “AKD” kao voditelj pogona i kontrolor tehnološkog procesa te kao direktor tiskare. Sudjeluje u projektu izrade nove Hrvatske putovnice i ostalih zaštićenih dokumenata. Prije dolaska na fakultet radio je kao menadžer za tiskarske sustave u kompaniji Xerox. Od 2001. godine radi na Grafičkom fakultetu gdje postaje docent na katedri Tisak te izvanredni profesor.

Do danas je objavio više od 70 znanstvenih i stručnih radova iz Grafičke tehnologije, te je sudjelovao na mnogim međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim konferencijama. Autor je i nekoliko poglavlja objavljenih u međunarodnim znanstvenim knjigama te nekoliko znanstvenih radova u međunarodnim časopisima s međunarodnom recenzijom. U svom desetogodišnjem iskustvu u privredi završio nekoliko tečajeva vezanih za grafičku tehnologiju i menadžment u Zurichu, Londonu i Budimpešti.

Već nekoliko godina sudjeluje u radu znanstveno-stručnog Simpozija “Blaž Baromić” kao član Programskog i Organizacijskog odbora. Savjetnik je za kvalitetu novinskog tiska pri njemačkoj organizaciji IFRA te je voditelj projekta Sincol, vezan za standardizaciju novinskog tiska u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

Predsjednik je Hrvatskog društva grafičara.

Od 2006. godine rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu postaje stalni sudski vještak za grafičku industriju u Republici Hrvatskoj.

Napisao udžbenike iz područja grafičke tehnologije i dizajna: "Tehničko uređivanje u procesu izrade knjige", "Upravljanje kvalitetom ofsetnog tiska", "Kolorimetrija u multimedijskim sustavima" i "Psihologija boja".

Na Grafičkom fakultetu nositelj je predmeta: Glavne tehnike tiska, Upravljanje ofsetnim tiskom, Tehničko uređivanje i vođenje naklade, Poslovni i zaštitni tisak, Quality Management in Printing (na engleskom jeziku), te na doktorskom studiju: Napredni tiskarski sustavi i Rasterski elementi u tisku.

Od 2017. godine rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu postaje stalni sudski vještak za grafičku industriju, tiskarstvo i zaštitu od krivotvorenja dokumenata i vrijednosnica.


Tel.: 01 2371 080, kućni 253
e-mail: igor.zjakic@gmail.com i zjakic@grf.hr
Konzultacije: ponedjeljkom od 10 - 11 h


Back